DomovTiskové zprávyOstatníVztahy a životní postojeObavy veřejnosti o zdraví spojené se šířením koronaviru a finanční situace domácností - Naše společnost - speciál - červen 2020

Obavy veřejnosti o zdraví spojené se šířením koronaviru a finanční situace domácností - Naše společnost - speciál - červen 2020

Více než dvě třetiny dotázaných (68 %) se obávají o zdraví svých blízkých (32 % rozhodně), téměř dvě pětiny (39 %) o vlastní zdraví.

Během měsíce se obavy o vlastní zdraví snížily celkem o 8 procentních bodů, a to ve většině věkových kohort (včetně seniorů 65+). Obavy se nesnížily mezi lidmi se špatným zdravotním stavem.

Z důvodů koronaviru se snížily příjmy více než třetiny domácností (u 11 % značně), tři pětiny mají příjmy stejné. Zvýšení příjmů uvedlo 5 % domácností. Příjmová situace se během měsíce nezměnila. Snížení příjmů se týkalo především domácností podnikatelů, OSVČ a nekvalifikovaných dělníků.

Dvě pětiny dotázaných jsou přesvědčeny, že vyjdou s penězi déle jak půl roku, již nyní nevychází s penězi 6 % dotázaných. Oproti květnu se počet optimistů snížil o 5 procentních bodů. 71 % z těch, kteří hodnotí svoje materiální podmínky jako velmi dobré, vyjdou s penězi více jak půl roku. Mezi těmi, kteří hodnotí svoji situaci jako špatnou, je to 20 %.

asovky
Panel 3

opvv fin

stante se tazatelem

Chcete se stát aktivními členy CVVM?

Přihlaste se do naší tazatelské sítě a podílejte se na výzkumech, které zná celá země.

loga 06

Sociální sítě

logo twit2logo insta2

fb logo soutwit logo sou

Odběr novinek

Odebíráte následující zaškrtnuté položky: