DomovTiskové zprávyOstatníZdraví, volný časNový typ koronaviru – zájem, zkušenosti a obavy české veřejnosti - červenec 2020

Nový typ koronaviru – zájem, zkušenosti a obavy české veřejnosti - červenec 2020

Více než tři čtvrtiny (77 %) českých občanů starších 15 let se v červenci velmi či spíše zajímaly o vývoj situace okolo šíření nového typu koronaviru, který způsobuje onemocnění COVID-19.

Veřejnost se stále hodně obává o zdraví svých blízkých (70 % dotázaných) i o své vlastní zdraví (54 %), tyto obavy v porovnání se situací na konci června významně vzrostly. U obav o vlastní zdraví se v určité míře projevuje věk, když s jeho růstem rostou i obavy o vlastní zdraví.

Co se týče vývoje situace ohledně šíření koronaviru v České republice, v Evropě i ve světě, byla v červenci česká veřejnost poměrně pesimistická, když se ve všech případech respondenti nejčastěji klonili k tomu, že se stávající situace bude dále zhoršovat. Z časového srovnání vyplývá, že v červenci byli čeští občané k dalšímu vývoji situace ohledně šíření koronaviru podstatně skeptičtější než v druhé polovině června.

asovky
Panel 3

opvv fin

stante se tazatelem

Chcete se stát aktivními členy CVVM?

Přihlaste se do naší tazatelské sítě a podílejte se na výzkumech, které zná celá země.

loga 06

Sociální sítě

logo twit2logo insta2

fb logo soutwit logo sou

Odběr novinek

Odebíráte následující zaškrtnuté položky: