Centrum pro výzkum veřejného mínění sociologického ústavu AV ČR. v.v.i. vás srdečně zve na konferenci
Budoucnost spotřeby potravin: redukce plýtvání a podpora samozásobitelství jako cesty k udržitelnějšímu nakládání s potravinami
23. září 2024 | 9:00–14:30 v budově AV ČR na Národní třídě 3, Praha 1
Konference se uskuteční v rámci výzkumného programu Strategie AV21 Potraviny pro budoucnost.
Registrace
Účast na konferenci je bez poplatku, je ovšem nutná registrace. V případě zájmu se, prosím, registrujte prostřednictvím formuláře do 15. září 2024. V případě dotazů k samotné konferenci, nebo otázek na jednotlivé přednášející se, prosím, obracejte na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..cTato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.Kompletní pozvánka, program i anotace jednotlivých příspěvků jsou ke stažení v PDF. Budeme se těšit na setkání a inspirativní příspěvky i diskusi.
Plýtvání potravinami představuje v současné době velký celosvětový problém, který má dopady jak ekologické a ekonomické, tak i sociální. Nelze přitom pominout ani jeho etický rozměr, když zatímco někde se potravinami plýtvá, jinde lidé trpí hladem a podvýživou.
Cílem této konference je poukázat na problém plýtvání potravinami, přiblížit postoje české veřejnosti k tomuto tématu, informovat o nákupní a spotřební chování českých občanů ve vztahu k potravinám a v neposlední řadě také nastínit možnosti edukace veřejnosti o tomto problému a hledání cest, jakplýtvání potravinami do budoucna co nejvíce omezit. Druhá část konference bude zaměřena na téma potravinové odolnosti, zahrádkaření a samozásobitelství a udržitelného nakládání s jídlem.
Pozvánku, podrobný program konference a anotace jednotlivých příspěvků najdete ke stažení a šíření ve formátu PDF níže.
Budeme se těšit na inspirativní setkání!