DomovTiskové zprávyPolitickéInstituce a politiciDůvěra k stranickým představitelům

Důvěra k stranickým představitelům

CVVM Sociologického ústavu AV ČR v březnovém šetření zjišťovalo, zda dotázaní důvěřují vybraným politikům (viz tabulky 1 a 2). Předložený seznam obsahoval jména čtyřiadvaceti čelných představitelů stran zastoupených v Poslanecké sněmovně.

Mezi stranickými představiteli získala opět největší důvěru oslovených občanů Vlasta Parkanová (58 %). Na druhém místě pomyslného žebříčku se umístil pražský primátor Pavel Bém (50 % důvěřujících).

S jistým odstupem následují místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka (38 %) a předseda Strany zelených a místopředseda vlády Martin Bursík (36 %). Podporou na úrovni zhruba třetiny respondentů disponuje hned několik stranických představitelů: premiér a předseda ODS Topolánek a předseda ČSSD Paroubek (oba 32 %), místopředseda ČSSD Škromach a ministři a místopředsedové ODS Petr Nečas a Ivan Langer (všichni shodně 30 %). Jen o poznání nižší podporu mají místopředsedové ODS Petr Gandalovič a Petr Bendl (oba 28 %)

V porovnání s výsledky předcházejících měření nedošlo v hodnocení sledovaných politiků k významnějším změnám – jedinou výjimkou je další razantní pokles důvěry v předsedu KDU-ČSL Jiřího Čunka (- 9%).

asovky
Panel 3

opvv fin

stante se tazatelem

Chcete se stát aktivními členy CVVM?

Přihlaste se do naší tazatelské sítě a podílejte se na výzkumech, které zná celá země.

loga 06

Sociální sítě

logo twit2logo insta2

fb logo soutwit logo sou

Odběr novinek

Odebíráte následující zaškrtnuté položky: