DomovTiskové zprávyPolitickéInstituce a politiciDůvěra vrcholným ústavním činitelům – červen 2020

Důvěra vrcholným ústavním činitelům – červen 2020

Mezi zkoumanými vrcholnými představiteli státu zařazenými do výzkumu nejvyšší podíly důvěry byly zaznamenány u 1. místopředsedy vlády a ministra vnitra Jana Hamáčka (47 %), ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (46 %) a předsedy Ústavního soudu Pavla Rychetského (45 %).

Důvěra nad nedůvěrou mezi zkoumanými představiteli v současnosti významně převažuje u Pavla Rychetského a mírně u Adama Vojtěcha a Jana Hamáčka. U všech ostatních zkoumaných představitelů více či méně významně nedůvěra převažuje nad důvěrou.

Nejvyšší podíl nedůvěry mezi zkoumanými politiky šetření zaznamenalo u předsedy poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska (77 %).

Oproti říjnu 2019, případně lednu 2020 došlo k řadě významných posunů v důvěře či nedůvěře zkoumaným činitelům. Výrazné zvýšení důvěry při souběžném mírnějším poklesu podílu nedůvěřujících bylo zaznamenáno v případě Jana Hamáčka, naopak velký nárůst podílu nedůvěřujících při zachování podílu důvěřujících se objevil u ministryně financí Aleny Schillerové. V případě ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a rovněž u místopředsedy vlády a ministra průmyslu a obchodu a zároveň dopravy Karla Havlíčka došlo k souběžnému vzestupu důvěry i nedůvěry.

asovky
Panel 3

opvv fin

stante se tazatelem

Chcete se stát aktivními členy CVVM?

Přihlaste se do naší tazatelské sítě a podílejte se na výzkumech, které zná celá země.

loga 06

Sociální sítě

logo twit2logo insta2

fb logo soutwit logo sou

Odběr novinek

Odebíráte následující zaškrtnuté položky: