DomovTiskové zprávyPolitickéMezinárodní vztahyCo si česká veřejnost myslí o znovuzvolení George W. Bushe americkým prezidentem?

Co si česká veřejnost myslí o znovuzvolení George W. Bushe americkým prezidentem?

Alespoň částečně se o americké prezidentské volby zajímala téměř polovina populace (48 %), asi jeden z deseti dotázaných se přitom podle vlastního vyjádření o tyto volby zajímal „velmi“. Naopak málo se o průběh a výsledky voleb v USA zajímala třetina dotázaných, 19 % se o ně nezajímalo vůbec. Jako nejčastěji vyjadřovaný postoj k výsledku amerických prezidentských voleb se objevovala indiferentní odpověď „ani spokojen, ani nespokojen“ (43 %), z těch, kdo ke znovuzvolení G.

W.Bushe vyjádřili tak či onak zaujaté stanovisko, větší část čítající téměř čtvrtinu respondentů (23 %) představovala nespokojené, 17 % se zvolením G.W.Bushe americkým prezidentem naopak vyjádřilo spokojenost. Výrazná nadpoloviční většina českých občanů soudí, že vítězství G.W.Bushe v amerických prezidentských volbách se podepíše negativně na situaci v Iráku (58 %) a na vztazích Spojených států s islámským světem (57 %).

asovky
Panel 3

opvv fin

stante se tazatelem

Chcete se stát aktivními členy CVVM?

Přihlaste se do naší tazatelské sítě a podílejte se na výzkumech, které zná celá země.

loga 06

Sociální sítě

logo twit2logo insta2

fb logo soutwit logo sou

Odběr novinek

Odebíráte následující zaškrtnuté položky: