DomovTiskové zprávyOstatníOstatní - RůznéPorozumění pojmům „Minimální trvanlivost“ a „Spotřebujte do“ – Potraviny 2022

Tradiční česká kuchyně a my

Z výsledků květnového výzkumu vyplynulo, že pod pojmem "tradiční česká kuchyně" si lidé vybaví především pokrm vepřová - knedlík – zelí. Další si jej spojují se svíčkovou a část s vepřovým řízkem či s gulášem. Relativně častá je i asociace se sladkými jídly - s ovocnými knedlíky a s plněnými buchtami. Z jiných pokrmů je jako reprezentant tradiční české kuchyně vnímán např.

bramborák, pečená husa či kachna a přílohové knedlíky. Z tradičních českých jídel se v domácnostech připravuje zejména vepřová s knedlíkem a se zelím. S odstupem za tímto pokrmem uváděli dotázaní svíčkovou a smažený řízek. Poměrně často byl jmenován také guláš. Oblíbená jsou ale i bezmasá, resp. sladká jídla, jako např. bramboráky, ovocné knedlíky a buchty.

asovky
Panel 3

opvv fin

stante se tazatelem

Chcete se stát aktivními členy CVVM?

Přihlaste se do naší tazatelské sítě a podílejte se na výzkumech, které zná celá země.

loga 06

Sociální sítě

logo twit2logo insta2

fb logo soutwit logo sou

Odběr novinek

Odebíráte následující zaškrtnuté položky: