Popularita politiků

Nejlépe si vedou zástupci ČSSD, kteří obsadili první tři místa - Stanislav Gross (74% důvěřujících), Petra Buzková (60%) a premiér Špidla (56%). Následuje odstoupivší předsedkyně US-DEU Hana Marvanová (38%) a předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda (33%). Do první desítky se zařadili i sociálnědemokratičtí ministři Součková (31%) a Škromach (28%), za ODS Václav Klaus (30%) a další dva členové KDU-ČSL Jan Kasal (29%) a Zuzana Roithová (27%).

Při porovnání důvěryhodnosti jednotlivých politiků v rámci jejich strany si v ČSSD nejlépe vede Stanislav Gross, vysokou důvěru mají i Petra Buzková a Vladimír Špidla. V ODS je stále nejlépe hodnocen odcházející předseda Klaus, z dalších osobností dostali nejvíce důvěry odstoupivší kandidát na předsedu Tošenovský (26%) a Ivan Langer (25%). Ostatní zařazení představitelé ODS už nezískali důvěru ani pětiny dotázaných. Představitelům KSČM Grebeníčkovi, Filipovi a Ransdorfovi shodně důvěřuje jen necelá pětina občanů, jejich místopředsedovi Balínovi 3%. U KDU-ČSL si nejlépe vede Cyril Svoboda s třetinou důvěřujících, poměrně těsně za ním je Jan Kasal a Zuzana Roithová. Z hodnocených politiků US-DEU je za nejdůvěryhodnější považována Hana Marvanová.