Česká veřejnost o metodě CRISPR/Cas9 – Potraviny 2024

Naprostá většina (85 %) české veřejnosti o metodě CRISPR/Cas9 dosud nikdy neslyšela. Skoro tří čtvrtinová většina (74 %) české veřejnosti souhlasí s tím, aby metoda CRISPR/Cas9 mohla být použita k léčebným účelům,…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Česká veřejnost k problematice geneticky upravených plodin – Potraviny 2024

Výrazná většina dotázaných (82 %) se s pojmem geneticky modifikovaných plodin setkala, z toho desetina (10 %) s jistotou ví, čeho se tento pojem týká, necelá polovina (48 %) přibližně ví, co tento pojem znamená, a další…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Další zprávy

Pozvánka na konferenci Budoucnost spotřeby potravin: redukce plýtvání a podpora samozásobitelství jako cesty k udržitelnějšímu nakládání s potravinami

Centrum pro výzkum veřejného mínění sociologického ústavu AV ČR. v.v.i. vás srdečně zve na konferenci Budoucnost spotřeby potravin: redukce plýtvání a podpora samozásobitelství jako cesty k udržitelnějšímu nakládání s…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Pozvánka na konferenci Budoucnost spotřeby potravin: redukce plýtvání a podpora samozásobitelství jako cesty k udržitelnějšímu nakládání s potravinami

Centrum pro výzkum veřejného mínění sociologického ústavu AV ČR. v.v.i. vás srdečně zve na konferenci Budoucnost spotřeby potravin: redukce plýtvání a podpora samozásobitelství jako cesty k udržitelnějšímu nakládání s…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Pozvánka na konferenci Budoucnost spotřeby potravin: redukce plýtvání a podpora samozásobitelství jako cesty k udržitelnějšímu nakládání s potravinami

Centrum pro výzkum veřejného mínění sociologického ústavu AV ČR. v.v.i. vás srdečně zve na konferenci Budoucnost spotřeby potravin: redukce plýtvání a podpora samozásobitelství jako cesty k udržitelnějšímu nakládání s…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Plýtvání potravinami v českých domácnostech – Potraviny 2024

Téměř polovina české veřejnosti (49 %) považuje plýtvání potravinami za velký problém, podle dalších více než dvou pětin (45 %) plýtvání potravinami správné není, ale jsou tu aktuálnější problémy, které je potřeba…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Česká veřejnost o lokálních potravinách – Potraviny 2024

Do speciálního výzkumu Potraviny 2024 zaměřeného zejména na plýtvání potravinami a nákupní a spotřební chování českých občanů zařadilo letos CVVM i velký blok otázek týkajících se lokálních potravin. V rámci…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Nákupní a spotřební chování českých domácností a postoje k obalovým materiálům – Potraviny 2024

Ve speciálním výzkumu Potraviny 2024 CVVM SOÚ AV ČR zjišťovalo názory a postoje české veřejnosti k nakupování potravin. Respondenti uváděli, jaké aktivity a nákupní návyky jejich domácnosti mají, jakou částku na…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Česká hospoda (2023)

Výzkumný projekt „Pivo a hospody v české společnosti“, realizuje CVVM SOÚ AV ČR nepřetržitě od roku 2004. Zpráva přináší základní výsledky o obrazu české hospody u české veřejnosti, funkcích, které podle ní plní, a…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Obliba a navštěvování restauračních zařízení (2023)

Výzkumný projekt „Pivo a hospody v české společnosti“, realizuje CVVM SOÚ AV ČR nepřetržitě od roku 2004. Tato zpráva přináší základní výsledky týkající se toho, jaké gastronomické podniky mají lidé v oblibě, jak často…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Odběr novinek

Co si přejete odebírat?