Názory občanů na zdravotní péči v ČR – podzim 2024

V podzimním výzkumu CVVM SOÚ AV ČR byl zařazen blok otázek týkající se zdravotnictví a zdravotní péče. Respondenti konkrétně vyjadřovali svou obecnou spokojenost se zdravotní péčí v České republice, dále hodnotili změnu…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Česká veřejnost o zdravotnictví – podzim 2024

Do podzimní vlny šetření, jež probíhala v období od poloviny září do konce listopadu 2024, CVVM zařadilo blok otázek týkajících se zdravotnictví. V jeho rámci zjišťovalo celkovou spokojenost občanů se…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Další zprávy

Hodnocení kvality vzdělávání a možnosti dosažení vzdělání českou veřejností – podzim 2024

Pravidelný výzkum CVVM realizovaný od začátku září do konce listopadu 2024 zjišťoval názory české veřejnosti starší 15 let na úroveň vzdělávání na jednotlivých typech škol, zdali je v ČR každému umožněno dosáhnout…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Vnímání transformace energetiky ČR veřejností

V srpnu 2024 byl do panelového výzkumu Naše společnost zařazen blok otázek věnovaných problematice energetiky. Část otázek se zaměřila na přechod energetiky k čistším, ekologicky šetrnějším zdrojům energie při výrobě…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Veřejnost o Zelené dohodě pro Evropu

V první dekádě srpna 2024 byl do panelového šetření Naše společnost zařazen blok otázek věnovaných problematice energetiky. Část otázek se zaměřila na problematiku tzv. Zelené dohody pro Evropu z roku 2020.
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Veřejnost o jaderné energetice

V první dekádě srpna 2024 byl do panelového šetření Naše společnost zařazen blok otázek věnovaných problematice energetiky včetně jaderné.
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Přehled prezentací z konference Budoucnost spotřeby potravin | září 2024

Dne 22. září jsme uspořádali již druhou konferenci na téma spotřeby potravin, kde jsme se mohli seznámit se širokou škálou aktivit a aktérů, kteří se věnují problematice spotřeby potravin, zahrádkaření či snižování…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Porozumění pojmům „Minimální trvanlivost“ a „Spotřebujte do“ – Potraviny 2024

Naprostá většina (82 %) české veřejnosti používá správně označení „Spotřebujte do…“ oproti tomu význam minimální trvanlivosti je méně jasný a zná jej jen asi polovina (51 %) občanů, více než dvě pětiny (44 %) mu…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Česká veřejnost o metodě CRISPR/Cas9 – Potraviny 2024

Naprostá většina (85 %) české veřejnosti o metodě CRISPR/Cas9 dosud nikdy neslyšela. Skoro tří čtvrtinová většina (74 %) české veřejnosti souhlasí s tím, aby metoda CRISPR/Cas9 mohla být použita k léčebným účelům,…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Česká veřejnost k problematice geneticky upravených plodin – Potraviny 2024

Výrazná většina dotázaných (82 %) se s pojmem geneticky modifikovaných plodin setkala, z toho desetina (10 %) s jistotou ví, čeho se tento pojem týká, necelá polovina (48 %) přibližně ví, co tento pojem znamená, a další…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Odběr novinek

Co si přejete odebírat?