Stravovací kultura Čechů a objednávání jídla přes rozvozové aplikace – Potraviny 2021

Ve speciálním výzkumu Potraviny 2021 jsme se zaměřili na téma stravovací kultury. Nejčastěji lidé mají tři (41%) nebo čtyři (30 %) jídla denně. Nejčastějším místem pro konzumaci jídla v domácnosti je kuchyně (53%),…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Veřejnost o problematice radioaktivního odpadu a hlubinného úložiště – červenec 2021

V červenci 2021 byl do pravidelného výzkumu Naše společnost zařazen blok otázek věnovaných problematice energetiky s podrobnějším zaměřením na jadernou energetiku a některé otázky spojené s nakládáním s radioaktivním…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Další zprávy

Veřejnost o jaderné energetice – červenec 2021

V červenci 2021 byl do pravidelného výzkumu Naše společnost zařazen blok otázek věnovaných problematice energetiky. Výzkum zjišťoval, zda by se podle mínění veřejnosti měl podíl jaderné energie na produkci elektřiny u…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Veřejnost o vývoji spotřeby elektrické energie a možnostech nahrazení klasických zdrojů při její výrobě – červenec 2021

V červenci 2021 byl do pravidelného výzkumu Naše společnost zařazen blok otázek věnovaných problematice energetiky. Výzkum se zabýval tím, jak se bude do budoucna vyvíjet spotřeba elektrické energie u nás a zda je či…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Plýtvání potravinami, nákupní a spotřební chování českých domácností – Potraviny 2021

Ve speciálním výzkumu Potraviny 2021 CVVM SOÚ AV ČR zjišťovalo názory a postoje české veřejnosti k problematice plýtvání potravinami. Více než dvě pětiny (43 %) občanů považují plýtvání potravinami za velký…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Způsob stravování, nakupování a chování české společnosti vzhledem k životnímu prostředí – Potraviny 2021

Pro českou veřejnost je při nakupování potravin nejdůležitější cena a následně složení, naopak nejméně důležitý je obalový materiál. Pro nadpoloviční většinu (51 %) dotázaných je důležité, jaký je dopad výroby potravin,…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Česká veřejnost o třídění bioodpadu a kompostování – Potraviny 2021

Ve speciálním výzkumu Potraviny 2021 jsme se věnovali také tématu třídění bioodpadu a kompostování. Téměř tři čtvrtiny českých domácností alespoň někdy třídí bioodpad (32 % vždy, 24 % občas, 17 % výjimečně) a jen necelá…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Česká veřejnost o metodě CRISPR/Cas9 – Potraviny 2021

Naprostá většina (84 %) české veřejnosti o metodě CRISPR/Cas9 dosud nikdy neslyšela. Nadpoloviční většina (60 %) české veřejnosti souhlasí s tím, aby metoda CRISPR/Cas9 mohla být použita k léčebným účelům, naopak…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Česká veřejnost k problematice geneticky upravených plodin – Potraviny 2021

Ve speciálním výzkumu Potraviny 2021 zjišťovalo CVVM SOÚ AV ČR postoje české veřejnosti ke geneticky modifikovaným, neboli upraveným organismům, respektive plodinám, ze kterých se vyrábějí mimo jiné potraviny, které…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Česká veřejnost o globálních problémech – červenec 2021

Za nejzávažnější globální problémy považují občané České republiky hromadění odpadů, znečišťování pitné vody, ovzduší a oceánů a pronikání škodlivých látek z okolí do rostlin a živočichů. Jako vůbec nejpalčivější…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Odběr novinek

Co si přejete odebírat?