Způsob stravování, nakupování a chování české společnosti vzhledem k životnímu prostředí – Potraviny 2022

Do speciálního výzkumu Potraviny 2022 jsme zařadili i několik otázek týkajících se šetrného chování k životnímu prostředí v souvislosti s nakupováním potravin nebo způsobu stravování. Pro českou veřejnost je při…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Povědomí české veřejnosti o České federaci potravinových bank – Potraviny 2022

Do speciálního výzkumu Potraviny 2022 CVVM SOÚ AV ČR zařadilo několik otázek týkajících se České federace potravinových bank (ČFPB). O České federaci potravinových bank (ČFPB) dosud neslyšela nadpoloviční většina (51 %)…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Další zprávy

Vyhazování vzhledově nedokonalé zeleniny a ovoce jako jedna z forem plýtvání potravinami – Potraviny 2022

Ve speciálním výzkumu Potraviny 2022 CVVM SOÚ AV ČR zjišťovalo názory a postoje české veřejnosti k problematice plýtvání potravinami. Jedna část byla zaměřena na nákup vzhledově ne zcela dokonalého ovoce a…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Plýtvání potravinami, nákupní a spotřební chování českých domácností – Potraviny 2022

Ve speciálním výzkumu Potraviny 2022 CVVM SOÚ AV ČR zjišťovalo názory a postoje české veřejnosti k problematice plýtvání potravinami. Téměř polovina (47 %) dotázaných považuje plýtvání potravinami za velký problém,…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Porozumění pojmům „Minimální trvanlivost“ a „Spotřebujte do“ – Potraviny 2022

Do speciálního výzkumu Potraviny 2022 realizovaného CVVM SOÚ AV ČR byl zařazen blok otázek zaměřující se na obeznámenost české veřejnosti s pojmy „Minimální trvanlivost“ a „Spotřebujte do“. Většina (73 %) české…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Pozvánka na konferenci Potravinový odpad: monitoring, prevence a příklady dobré praxe

Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologického ústavu AV ČR, v. v. i., Vás srdečně zve na konferenci Potravinový odpad: monitoring, prevence a příklady dobré praxe, která se uskuteční v pondělí 24. října 2022 od…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Veřejnost o svých obavách z různých hrozeb a o očekáváních do budoucna – listopad/prosinec 2021

V listopadovém a prosincovém šetření CVVM zjišťovalo, zda lidé mají z něčeho obavy, a pokud ano, tak jaké (to byla otevřená otázka). Na tyto otázky navazovalo zjišťování názorů veřejnosti na reálnost ohrožení určitými…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Nový typ koronaviru – očkování a testování – listopad/prosinec 2021

Ochotu nechat se naočkovat proti onemocnění COVID-19 vyjádřila v našem průzkumu více než desetina (12 %) dotázaných občanů, negativní postoj zaujala více než pětina (21 %) a necelé dvě třetiny (63 %) oslovených měly v…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Nový typ koronaviru – zájem, obavy a očekávání české veřejnosti – listopad/prosinec 2021

Centrum pro výzkum veřejného mínění se ve svém výzkumu realizovaném v druhé polovině listopadu a v první polovině prosince 2021 opět zaměřilo na koronavirovou krizi. Konkrétně jsme sledovali zájem občanů o situaci kolem…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Česká veřejnost o samozásobitelství a zahradničení – Potraviny 2021

V rámci speciálního výzkumu Potraviny 2021 byla velká část věnována tématu samozásobitelství a zahrádkaření. Alespoň občas téměř tři pětiny (59 %) lidí doma zavařují a přibližně třetina (35 %) lidí si alespoň občas doma…
Celá tisková zpráva

Číst dál...

Odběr novinek

Co si přejete odebírat?